2020-12-04 08:12:41• hírek • Bede Emőke

Online kézműves vásárt szervez a Stea Egyesület

Internetes kézműves vásárt szervez a Stea Egyesület annak érdekében, hogy az ily módon befolyt összegből a szatmárzsadányi hátrányos helyzetű gyermekeket támogassa – tájékoztatta híroldalunkat az egyesület.

 

A vásár hátterében az a novemberi műhelyfoglalkozás-sorozat áll, melyben 11 zsadányi fiatal ismerkedett meg a varrógépek használatával és a szabás-varrás mikéntjével. A képzés folyamán a fiatalok kezei közül olyan különleges, karácsonyi tematikájú poháralátétek kerültek ki, melyekbe a töltőanyag mellett apró fahéjdarabkákat is rejtettek, s ennek köszönhetően az alátétek egy pohár meleg itallal érintkezve kellemes illatot árasztanak magukból. Az egyesület tájékoztatása szerint egy ilyen, hat alátétből álló szett tökéletes karácsonyi kedvesség lehet bárki számára, viszont a Stea kézműves vására nem pusztán az ajándékbeszerzésről szól.


Mindazok ugyanis, akik vásárolnak a fiatalok által elkészített alátétekből, hozzájárulnak a Stea Egyesület legújabb kezdeményezésének megvalósításához is. Az önkéntesek által készített kézműves termékek értékesítéséből befolyt összegből az egyesület a Szatmárzsadányban élő, hátrányos helyzetű gyermekeknek szeretne különféle, korosztályuknak megfelelő mesekönyveket vásárolni, mi több, a műhely-foglalkozásokon részt vevő önkéntesek azt is célul tűzték ki, hogy olvasóklubot fognak szervezni e gyerekeknek annak érdekében, hogy megismertessék és megszerettessék velük az olvasás és a könyvek világát.


„Nagyon büszke vagyok ezekre a zsadányi fiatalokra. Amikor megkezdtük a közös munkát, olyan fiatalokkal találtam magam szembe, akik még nem ismerték a bennük rejlő lehetőségket. Meg voltak győződve arról, hogy csak azt az életmodellt képesek követni, ami e szegénységben élő közösség legtöbb tagját jellemezi. A közös tapasztalatok azonban megmutatták nekik, hogy ettől sokkal többre képesek. Már mernek álmodni a változásról, az a lehetőség pedig, hogy a önkéntesség alatt megvalósíthatták ötleteiket, hatalmas erővel töltötte fel őket. Mindig nagyon örül a szívem, mikor hallom, milyen lelkesedéssel beszélnek a projektről, és már most terveznek a jövőre is” – mondta el Mirela Molnar szociális asszisztens.


Mindazok, akik szeretnének vásárolni a fiatalok által készített poháralátét-szettekből, az ide kattinva elérhető honlapon megnézhetik a felhozatalt, rendeléseiket pedig a 0755-046-803-as telefonszámon adhatják le. A Szatmárnémeti területén történő házhoz szállításról a Stea Egyesület gondoskodik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: